BecoNa žalost, stigla je još jedna tužna vijesti za sve dragovoljce Domovinskog rata i nekadašnje pripadnike 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod.

U požeškoj bolnici je u utorak, 22. prosinca 2020.g. nakon teške bolesti u 52. godini života preminuo brigadir BERISLAV JEZIDŽIĆ iz Slavonskog Šamca.

Bio je jedan od zapovjednika 108. brigade ZNG RH iz Slavonskoga Broda, te 3. gardijske oklopno-mehanizirana brigade Hrvatske kopnene vojske (kratica 3. GOMBR) ustrojene 2003. godine, a njezinu okosnicu činile su ratne postrojbe Hrvatske vojske, 3. i 5. gardijska brigada – slavonske "Kune" i "Sokolovi".

Bilo je to prvi put od nastanka Oružanih snaga Republike Hrvatske da je ustrojen takav tip brigade. Od 1991. godine brigade su uglavnom ustrojavane kao pješačke, uz one druge koje su obično nazivane rodovske, kao npr. topničke, PZO, inženjerijske i sl. Zapovjedništvo brigade bilo je u vojarni “Bosut” u Vinkovcima. Brigadir Berislav Jezidžić prije umirovljenja, obnašao je dužnost vojnog atašea u Turskoj.

Povratak na naslovnicu